منتديات وردة النسائية
اهلا وسهلا زائرتنا الكريمة ويشرفنا تسجيلك وانظمامك الينا
منتديات وردة النسائية
اهلا وسهلا زائرتنا الكريمة ويشرفنا تسجيلك وانظمامك الينا
منتديات وردة النسائية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» حيااااكم بننااات سجلووو بالمنتدى للنساا فقطط
 الديك الرومى روستو فى الفرن I_icon_minitimeمن طرف ورده رئيسه المنتدى الثلاثاء مايو 06, 2014 9:38 am

» قوانين السوق
 الديك الرومى روستو فى الفرن I_icon_minitimeمن طرف ورده رئيسه المنتدى الثلاثاء مايو 06, 2014 9:33 am

» جديدنا لرمضان اطقم صلاه واجهزة للمعجنا استقرامي بالداخل 2014
 الديك الرومى روستو فى الفرن I_icon_minitimeمن طرف ورده رئيسه المنتدى الثلاثاء مايو 06, 2014 9:31 am

» النية يجب أن تكون حقيقية وغير مشروطة
 الديك الرومى روستو فى الفرن I_icon_minitimeمن طرف حلم وواقع الخميس أبريل 10, 2014 9:13 pm

» منتجات عناية جودي , اعتناء حتى الأكتفاء
 الديك الرومى روستو فى الفرن I_icon_minitimeمن طرف ib7di السبت أبريل 05, 2014 9:05 pm

» أحلى وأجمل الأكلات البيتي
 الديك الرومى روستو فى الفرن I_icon_minitimeمن طرف سوسوفود الثلاثاء مارس 18, 2014 8:43 pm

» أهمية صفاء النية لله وحده
 الديك الرومى روستو فى الفرن I_icon_minitimeمن طرف حلم وواقع الثلاثاء مارس 18, 2014 5:33 am

» الطاووس عندما يطير
 الديك الرومى روستو فى الفرن I_icon_minitimeمن طرف D&S الثلاثاء فبراير 11, 2014 7:31 am

» زهور الشلال فى اليابان
 الديك الرومى روستو فى الفرن I_icon_minitimeمن طرف D&S الثلاثاء فبراير 11, 2014 7:26 am

» نكت عزيزي مثلا
 الديك الرومى روستو فى الفرن I_icon_minitimeمن طرف D&S الثلاثاء فبراير 11, 2014 7:23 am


 

  الديك الرومى روستو فى الفرن

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
زهرة المدائن
وردة متألقة
وردة متألقة
زهرة المدائن


عدد المساهمات : 241
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 25/03/2012

 الديك الرومى روستو فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: الديك الرومى روستو فى الفرن    الديك الرومى روستو فى الفرن I_icon_minitimeالأحد أبريل 01, 2012 9:01 pm


الديك الرومى روستو فى الفرن
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

الديك الرومى روستو فى الفرن

المقادير
ديك رومى بحجم مناسب (حوالى 7 كيلو)-بصل مقطع شرائح رفيعه - عصير 5 ليمونات - عصير برتقاله - 4 فصوص مستكه - 4 ورقات لاورو - 5 فصوص حبهان - ملح - فلفل اسود - نصف ملعقه صغيرة قرفه
3 شرائح جزر


الطريقه
التتبيل
من قبلها بيوم
نغسل الديك الرومى جيدا ونتركه يتصفى
نحضر التتبيله
ندعك البصل الشرائح مع الملح والفلفل والقرفه جيدا ونضيف عصير الليمون والبرتقال
ناخد الديك ونتبله من كل الجهات وبين الجلد واللحم فى الصدر ومن قلبه ...نضع داخله ورقتين لاورو وفصين مستكه و3 فصوص حبهان
نضعه فى وعاء عميق مقلوب على وجهه يعنى الصدر لاسفل ليتشرب جيدا من التتبيله

ثانى يوم
نشيل الديك من التتبيله ونصفيه من السوائل
ونشيل كل البصل اللى على جلدة من برة
فى صينيه واسعه نسخن سمن ومعه فص مستكه لتشويح الديك
نبدا نشوح الديك فى السمن من كل الجهات ومن عند الرقبه
بحيث ياخد لون جميل من كل الجهات بالتساوى
الخطوة دى مهمه جدا جدا فى قفل مسام الديك والحفاظ على طراوة لحمه فى السوا فى الفرن وايضا بتخلى مافيش اى زفارة ولا اى شىء مش مرغوب يطلع منه

نحضر صينيه الفرن اللى هانسوى فيها الديك
تكون صينيه حجمها مناسب وعاليه الحواف
نبطنها بالفويل
نضع فيها فصين مستكه وفصين حبهان وورقتين لاورو وبصل مقطع شرائح ومدعوك بالملح والفلفل والقرفه وعصير ليمون

نضع فوقها الديك بعد ما شوحناه ونضع على صدر الديك على العظمه المرتفعه منه 3 شرائح جزر وذلك حتى لا يلتصق جلد الديك بالفويل ولما نيجى نفتح عليه الجلد يتقطع والمنظر النهائى يكون مش جميل ...
مهم جدا ان الديك يستوى ويفضل سليم من برة ...لا يتكسر من الوسط ولا جلدة يتقطع

نضع نصف كوب ماء فى الصينيه ونغطى الصينيه بالكالمل بالفويل
نضعها على البوتاجاز لتبدجا تغلى
ندخلها الفرن على حرارة 220 مئويه اسفل الفرن


مهم جدا
علشان نعرف سوا الديك
كل كيلو جرام من الديك محتاج نصف ساعه سوا فى الفرن
يعنى الديك اللى وزنه 7 كيلوجرام محتاج 3 ساعات ونصف فى الفرن
لكن لاننا مغطيينه بالفويل فالحرارة بتكون محكمه داخله فبنقلل نصف ساعه من اجمالى الوقت المطلوب للسوا فى الفرن
يبقى محتاجين 3 ساعات فى الاجمالى


كل نصف ساعه نفتح على الديك ونشربه من السوائل اللى بتنزل منه.....ليه؟
اولا: علشان يفضل لحمه طرى وجلدة ما يتقطعش
ثانيا : علشان يتشرب بالطعم من السوائل دى ويكتسب لون جميل .


بعد مرور ساعتين ونصف
نكشف الفويل من على الديك
نتركه يكمل نضجه فى النصف ساعه الاخيرة وهو مكشوف
الخطوة دى مهمه علشان جلدة يبقى كرانشى ولونه محمر وجميل
بعد نهايه النضج ممكن تفتحى له الشوايه على خفيف لزيادة تحمير الوجه حسب رغبتك

طلعيه من الفرن
انقليه بحرص على صينيه تانيه

غطيه على خفيف بالفويل و ثقبى الفويل ثقوب كتير بالسكين علشان البخار يطلع علشان ما الديك يبطل نضج وكمان يحافظ على جلدة كرانشى ... واتركيه يهدا من حرارة الفرن


الديك الرومى لا يقطع ابدااااا وهو ساخن حتى لا تخرج منه سوائل ويجف لحمه
الديك بيكون كامال النضج تماما بععد الفترة الكبيرة دى فى السوا فى الفرن لكن طبيعه لحم الديك كدة ان بيبقى فيه سوائل شفافه وهو ساخن فلو قطعناه وهو ساخن هاتخرج السوائل دى وبيفقد الكثير من طعمه المميز و يجف
لكن لما ننتظر لحد ما يبقى فاتر هاتلاقى السوائل دى نشفت واحتفظ الديك بطراوة اللحم ومذاقه رائع

ننتظر الى ان تفتر حرارة الديك يعنى ممكن نضع يدنا عليه يكون فاتر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ياسمين
وردة مبدعة
وردة مبدعة



عدد المساهمات : 475
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 21/04/2012

 الديك الرومى روستو فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: رد: الديك الرومى روستو فى الفرن    الديك الرومى روستو فى الفرن I_icon_minitimeالسبت أبريل 21, 2012 9:54 pm




 الديك الرومى روستو فى الفرن Kh948378


 الديك الرومى روستو فى الفرن YYx48535
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الديك الرومى روستو فى الفرن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الديك الرومى فى الفرن ... بالصور
» صينية سمك في الفرن
» البطة مع السبيناغ او المشوي في الفرن ... بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات وردة النسائية :: وردة الأقسـام الاجتماعية :: مطبخ وردة :: مطبخ التحدي لتمنحي رتبة الشيف-
انتقل الى: